Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Ο Αίαντας στην αξιολόγηση ταλέντων των Σχολών Παναθηναϊκου (φωτο)



Ο Διευθυντής της Ακαδημίας του Παναθηναϊκού, Τάκης Φύσσας, και οι προπονητές των τμημάτων υποδομής των πράσινων αξιολόγησαν περίπου 140 παιδιά από τις 48 σχολές ποδοσφαίρου, στο "5ο skils tournament" που έγινε το Σαββατοκύριακο στην Λεωφόρο.
143 ποδοσφαιριστές από τις Σχολές Ποδοσφαίρου Παναθηναϊκού από όλη την Ελλάδα, γέμισαν για δύο ημέρες το ιστορικό γήπεδο της Λεωφόρου, προπονήθηκαν και αξιολογήθηκαν  από το  Διευθυντή της Ακαδημίας, Τάκη Φύσσα και το τεχνικό προσωπικό της Ακαδημίας.
Η Ακαδημία ποδοσφαίρου του Αίαντα Λαμίας, μεταξύ πολλών άλλων Ακαδημιών έλαβε μέρος στο τουρνουά του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ που στόχο είχε την ανίχνευση νέων ταλέντων ηλικίας 12 και 13 ετών.
Την πρώτη ημέρα τα παιδιά ακολούθησαν δυναμικά τεστ και προπονητικό πρόγραμμα υψηλών απαιτήσεων το οποίο οργάνωσαν οι προπονητές της Ακαδημίας. Τη δεύτερη μέρα πραγματοποιήθηκαν αγωνιστικά, μίνι, πρωταθλήματα (αγώνες) τα οποία  παρακολούθησαν το σύνολο των  scouters και των προπονητών της Ακαδημίας, καθώς επίσης οι Τάκης Φύσσας και Βασίλης Κωσταντίνου.
Πριν την έναρξη του "event" ο Τάκης Φύσσας μίλησε στα νεαρά παιδιά λέγοντας τους να μην έχουν άγχος και να κοιτάξουν να το ευχαριστηθούν ώστε να δείξουν και τις πραγματικές τους δυνατότητες:
"Δεν πρέπει να έχετε άγχος αλλά να απολαύσετε την εμπειρία του να μπορέσετε να κάνετε προπόνηση σε αυτό το γήπεδο και να το ευχαριστηθείτε. Έτσι θα δείξετε και τις δυνατότητες σας. Σήμερα είναι μια μέρα μόνο, μια προπόνηση που μπορεί και να μην είστε καλοί, να ξέρετε ότι σας παρακολουθούμε συνέχεια οπότε μην έχετε άγχος".
Το επόμενο βήμα, για τα  ταλέντα που ξεχώρισαν  μέσα από το τουρνουά, είναι η συμμετοχή τους για μια ολόκληρη εβδομάδα στην Ακαδημία του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ μετέχοντας  στο πλήρες αγωνιστικό πρόγραμμα.
Οι επίλεκτοι αυτής της διαδικασίας θα μπουν στον «προθάλαμο» για τα τμήματα της Ακαδημίας, στόχος της οποίας είναι η στελέχωση της πρώτης ομάδας.
Αντίστοιχη πορεία έχουν ακολουθήσει στο παρελθόν παίκτες όπως ο Διαμαντής Χουχούμης και ο Γιάννης Μπουζούκης, οι οποίοι έκαναν τα πρώτα βήματα τους στο ποδόσφαιρο από τις Σχολές Ποδοσφαίρου Παναθηναϊκού.
Συνολικά, το τουρνουά έδωσε την ευκαιρία σε όλα τα παιδιά να αγωνιστούν στην ιστορική έδρα του Συλλόγου, να  γνωριστούν  με συναθλητές τους από διαφορετικές σχολές και να αναδείξουν όχι μόνο το ταλέντο τους αλλά και την αγωνιστική φιλοσοφία του Παναθηναϊκού που καθορίζει τον τρόπο λειτουργίας των Σχολών.
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τις δοκιμές:















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου